ΠΟΛΗ

ΠΟΛΗ
Φωτογραφία:Α.Χατζόπουλος

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Συναυλία Βασιλικής Αναστασίου και Αντρέα Παντελή

Συναυλία Βασιλικής Αναστασίου και Αντρέα Παντελή

Καστελλιώτισσα (δίπλα στην Πύλη Πάφου) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ. 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η ερμηνεύτρια Βασιλική Αναστασίου και ο πιανίστας Αντρέας Παντελή καταθέτουν τη δική τους προσέγγιση στο πολυδιάστατο έργο του Μάνου Χατζιδάκι. Τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν έχουν επιλεγεί με κριτήριο την ισχυρή βιωματική σχέση των δύο καλλιτεχνών με αυτά και διασκευάστηκαν μουσικά με βασικό όχημα τη σημειολογία των στίχων, που κατά βάση κρύβουν τραγικότητα μαζί με μια τάση απελευθερωτικής φυγής. Πρόκειται για μια πολύ μεστή και ταυτόχρονα φρέσκια οπτική στο έργο του μεγάλου συνθέτη.

Βασιλική Αναστασίου Η Βασιλική Αναστασίου κατάγεται από τη Λεμεσό, σπούδασε μουσική και μοντέρνο τραγούδι στο Λονδίνο όπου και έζησε για περισσότερα από 7 χρόνια. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master in Music Performance in Voice (2010) από το London College of Music, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα και βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο από το Worshipful Company of Musicians. Από το 2010 ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το The Amalgamation Project, μια μουσική προσπάθεια να συνταιριάξει παραδοσιακές μελωδίες και τραγούδια της Μεσογείου, των Βαλκανίων και γειτονικών χωρών της Κύπρου με την τζαζ και μοντέρνα μουσικά στοιχεία. Η Βασιλική έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αγγλία (SOAS Radio, Croydon Radio) και στην Κύπρο (Kanali 6, ASTRA). Έχει τραγουδήσει στο Βρετανικό Μουσείο (2011) και σε θέατρα της Αγγλίας (Arcola Theatre, Khalili Theatre, Cockpit Theatre), σε δύο διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ιταλία (2010 και 2011), στο Χονγκ Κονγκ (Asia Society), στη Γαλλία, στο Κατάρ (Katara Cultural Village), στην Ελλάδα (ISME World Conference on Music Education), στην Τουρκία (Oyun Atolyesi) και σε διάφορα φεστιβάλ στην Κύπρο (Rialto Ethnic Festival, Loop Festival, Φεστιβάλ Αξιοθέας, Φεστιβάλ Αγλαντζιάς). Το καλοκαίρι του 2014 δίδαξε εργαστήρια φωνής στο πρώτο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος.

Ανδρεάς Παντελή Ο Ανδρέας Παντελή κατάγεται από τη Λευκωσία και είναι ένας από τους πιο ενεργούς πιανίστες της κυπριακής μουσικής σκηνής. Άρχισε με κλασική εκπαίδευση από τον Miroslav Gospodinov στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου, έπειτα παρακολούθησε σπουδές τζαζ πιάνου στο Κονσερβατόριο του Ρόττερνταμ και στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο Βασιλικό Κονσερβατότριο της Χάγης. Το 2008 διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο του Ιδρύματος Νικόλα Οικονόμου. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει δουλειές του στην Ευρώπη με σχήματα που ποικίλουν σε είδος αλλά έχουν κοινό το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου