ΠΟΛΗ

ΠΟΛΗ
Φωτογραφία:Α.Χατζόπουλος

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ WARE, ΔΙΑΛΕΞΗ

Φίλες και φίλοι της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών,

Σας προωθούμε την αναγγελία για τις εκδηλώσεις με τον Μητροπολίτη Διοκλείας Κάλλιστο Ware που διοργανώνουν η Πολιτιστική Εταιρεία "Αίνος" και οι Εκδόσεις "Εν Πλω".
                   

1. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΟΚΛΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ WARE
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ρωσική Διασπορά : Θεολογική σκέψη και άνθρωποι 
στο Παρίσι του 20ού αιώνα».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 7:00 μ.μ.
 
Η Πολιτιστική εταιρεία «Αίνος» και οι Εκδόσεις «Εν πλω» διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση με αφορμή τα 80ά γενέθλια του Μητροπολίτη Διοκλείας ΚαλλίστουWare, στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, στο κέντρο της Αθήνας.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Διοκλείας θα αναπτύξει το θέμα:

«Ρωσική Διασπορά : Θεολογική σκέψη και άνθρωποι 
στο Παρίσι του 20ού αιώνα»

Παράλληλα και για πρώτη φορά, στην Αίθουσα Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου θα εκτεθεί μέρος του ανέκδοτου φωτογραφικού αρχείου της Ρωσικής Διασποράς, σε επιμέλεια της Veronique Magnes.

Επιστημονική επιμέλεια: Δρ Νίκη Τσιρώνη

Η διάλεξη θα δοθεί στα ελληνικά.
Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες στο 6932 421060 και στο 211 11 98 900.


2. Ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware
στο Xώρο βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω
 
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, στις 12:00 το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης ΔιοκλείαςΚάλλιστος Ware θα παρουσιάσει στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων "Εν πλω" (Χαριλάου Τρικούπη 6-10), το νέο του βιβλίο, με τίτλο:

Εχθροί ή Φίλοι;
Το σώμα, η ψυχή και τα πάθη του ανθρώπου

Για το βιβλίο θα μιλήσουν :
ο συγγραφέας,
η βυζαντινολόγος  Νίκη Τσιρώνη, επικεφαλής της Πολιτιστικής Εταιρείας Αίνος,
και η  Πολυξένη Τσαλίκη- Κιοσόγλου, μεταφράστρια του έργου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο “Εχθροί ή φίλοι; Το σώμα, η ψυχή και τα πάθη του ανθρώπου” αποτελείται από τέσσερα κείμενα του Μητροπολίτη Κάλλιστου Ware γύρω από την ανθρωπολογία της ορθόδοξης θεολογίας.
Με ευθυβολία και οξυδέρκεια, ο Μητροπολίτης Κάλλιστος ξεναγεί τον αναγνώστη στην πολύεδρη πραγματικότητα του μυστηρίου του ανθρώπινου προσώπου, διερευνώντας τις ποικίλες προεκτάσεις των σωματικών και ψυχικών του εκφάνσεων. Άλλοτε απαντώντας σε παλιά ερωτήματα, άλλοτε θέτοντας νέα, με ζωντάνια, τόλμη αλλά και σεβασμό απέναντι στο μυστήριο, ο συγγραφέας, κατορθώνει να μεταδώσει στον αναγνώστη το πολύτιμο στοιχείο του θάμβους και της έκπληξης, απέναντι στην πολυπλοκότητα της θείας Δημιουργίας και να τον καταστήσει κοινωνό των μυστικών προσβάσεων του κτιστού στο Άκτιστο.
 
Το βιβλίο “Εχθροί ή φίλοι; Το σώμα, η ψυχή και τα πάθη του ανθρώπου” αποτελεί τον πρώτο τόμο μιας τριλογίας του συγγραφέα στις εκδόσεις Εν πλω.
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 θα ακολουθήσουν τα έργα:

“Πώς να εισέλθω στην καρδιά; Μυστικές αναβάσεις στο όρος του Κυρίου”
και “Το έσχατο μυστήριο - Κείμενα για την Υπεραγία Θεοτόκο”

Η παρουσίαση και έκδοση των έργων του Μητροπολίτη Κάλλιστου Wareπραγματοποιείται με την πολύτιμη σύμπραξη της Πολιτιστικής Εταιρείας Αίνος. 

 
Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware
Ο Επίσκοπος Κάλλιστος (Timothy Ware) γεννήθηκε στο Bath του Somerset της Αγγλίας, το 1934. Σπούδασε στο Σχολείο του Westmimster, στο Λονδίνο, και στο Κολέγιο  Magdalen της Οξφόρδης, όπου έλαβε το Αριστείο στις κλασσικές σπουδές και εν συνεχεία σπούδασε Θεολογία. Από το 1966 έως το 2001 δίδαξε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ως εντεταλμένος υφηγητής (Spalding Lecturer) στις Ανατολικές Ορθόδοξες  Σπουδές.  Είναι Αντιπρόεδρος της αδελφότητας των Αγίων Αλβανού και Σεργίου, και διατελεί ως ένας από τους εκδότες του περιοδικού της αδελφότητας Sobornost.
Ο Επίσκοπος Κάλλιστος είναι συγγραφέας των βιβλίων: The Orthodox Church [Η Ορθόδοξη Εκκλησία] (Penguin, 1963 αναθεωρημένη έκδοση 1993), Eustratios Argenti: A Study of the Greek Church under Turkish Rule (1964), [Ευστράτιος Αργέντης: Μια μελέτη της Ελληνικής Εκκλησίας υπό την Τουρκική κυριαρχία,] The Orthodox Way [Ο Ορθόδοξος Δρόμος](1979 αναθεωρημένη έκδοση 1995), The Inner Kingdom [Η εντός ημών  Βασιλεία] (2000). Είναι συμμεταφραστής των δύο Ορθόδοξων Λειτουργικών Βιβλίων, The Festal Menaion [Το Μηναίον] (1969) και The Lenten Triodion [Το Τριώδιον] (1978), καθώς επίσης και της Φιλοκαλίας (εν εξελίξει: μέχρι τώρα τέσσερις τόμοι, 1979-95).
Copyright © *2014* *Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου*,
All rights reserved.
    *www.acadimia.gr*

Our mailing address is:
*info@acadimia.org*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου