ΠΟΛΗ

ΠΟΛΗ
Φωτογραφία:Α.Χατζόπουλος

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

H κηδεία του πατριάρχη των Κοπτών Σενούντα Γ'

με πληροφορίες από το Naftemporiki.gr
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Κάιρο για την κηδεία του πατριάρχη των Κοπτών Σενούντα Γ' που απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 88 ετών από καρδιακή προσβολή.
Ο Σενούντα ήταν ο πνευματικός ηγέτης των Κοπτών της Αιγύπτου, οι οποίο αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της. Οι διαθρησκευτικές εντάσεις έχουν κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αίγυπτο, και επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ πέρυσι.
Ανώτατοι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι από πολλές χώρες, περιλαμβανομένης αντιπροσωπείας του Βατικανού και ξένων πρεσβευτών, συγκεντρώθηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, όπου Κόπτες ιερείς προσεύχονταν πάνω από τη σορό του πατριάρχη η οποία εξετέθη σε ανοικτό φέρετρο.
Αντιπροσωπεία του Ανώτατου Συμβουλίου των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ) και αρκετοί υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές παρευρέθηκαν στην κηδεία. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, με δεκάδες αστυνομικούς και οχήματα του στρατού να έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία γύρω από τον καθεδρικό ναό.
Την Κυριακή, ο ναός όπου η σορός του Σενούντα εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα χρειάστηκε να κλείσει αρκετές φορές, για να ελεγχθεί το πλήθος αφού τουλάχιστον δύο πιστοί ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, είπαν ιατρικές πηγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου