ΠΟΛΗ

ΠΟΛΗ
Φωτογραφία:Α.Χατζόπουλος

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΘΕΤΙΔΟΣ 13, 71304 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τηλ. & Φαξ: 2810 250543, κιν. 6944712278
Ε-mail: pstheologon@gmail.gr
Ηράκλειο, 17-2-2016
Αριθμ. Πρωτ. 7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Γενική Συνέλευση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 10:30, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων, στην αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης (περιοχή Αγίας Αικατερίνης, Αλκιβιάδου 6, έναντι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης).
Όπως ορίζει το Καταστατικό του Συνδέσμου, θέματα της Συνέλευσης, είναι α) ο Γενικός Απολογισμός έτους 2015 και β) ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων έτους 2016.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τους Θεολόγους της Κρήτης, επιπλέον αναμένεται να γίνουν:
  1. Τιμητική αναφορά – βράβευση των θεολόγων που συνταξιοδοτήθηκαν κατά το έτος 2015.
  2. Διανομή σε όλους τους παρόντες των πρόσφατων τόμων του Επισήμου Δελτίου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης «Απόστολος Τίτος».
  3. Ενημέρωση - συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών και τον ευρύτερο διάλογο που διεξάγεται για την παιδεία.
  4. Ενημέρωση - συζήτηση για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη, από 18 έως 27 Ιουνίου 2016. Ενημέρωση για δράσεις που προγραμματίζονται από τον Σύνδεσμο με θέμα το αναμενόμενο μεγάλο γεγονός.
Στον Σύνδεσμο Θεολόγων μπορούν να εγγράφονται και να συμμετέχουν όλοι οι θεολόγοι της Κρήτης  (κληρικοί, λαϊκοί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, άνεργοι), καθώς επίσης οι πτυχιούχοι των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.
Η προγραμματιζόμενη Συνέλευση, εκτός από τα τυπικά θέματα του Απολογισμού-Προγραμματισμού, αναμένεται να εστιάσει ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον της σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών, με αφορμή τον διεξαγόμενο διάλογο για την παιδεία και τις προσεγγίσεις που έχουν εκφράσει διάφορες πλευρές γύρω από το μορφωτικό περιεχόμενο και τη φυσιογνωμία του μαθήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου